КНР вважає заклики до припинення вогню своєю конструктивною участю у врегулюванні «кризи в Україні»

КНР вважає заклики до припинення вогню своєю конструктивною участю у врегулюванні «кризи в Україні»

Укрінформ
Китай вважає, що відіграє конструктивну роль у припиненні російсько-української війни, виступаючи із закликами про необхідність припинення бойових дій та політичного врегулювання «кризи в Україні».

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив речник МЗС КНР Ван Веньбінь, відповідаючи на запитання щодо наміру його країни долучитися до Глобального саміту миру в Швейцарії.

«Позиція Китаю стосовно «української кризи» (так у Китаї називають війну – ред.) є послідовною та чіткою. Ми відіграємо конструктивну роль, виступаючи за припинення бойових дій та політичне врегулювання «кризи», - сказав Ван.

За його словами, китайська сторона продовжуватиме сприяти мирним переговорам і працюватиме для політичного врегулювання «кризи» у власний спосіб.

«Ми будемо продовжувати відігравати конструктивну роль у просуванні політичного врегулювання «кризи в Україні» нашим власним шляхом», - зазначив дипломат, не уточнюючи деталей.

Читайте також: Китай вперше за понад 20 років втратив першість в імпорті товарів до США

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс під час зустрічі з главою МЗС Китаю Ван Ї у Пекіні запросив Китай узяти участь у Глобальному саміті миру.

За словами Кассіса, Ван Ї «взяв до відома запрошення», він очікує відповіді китайського колеги через кілька днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-