«Це лише початок»: Пентагон обіцяє продовжити удари по проіранських бойовиках

«Це лише початок»: Пентагон обіцяє продовжити удари по проіранських бойовиках

Укрінформ
У міністерстві оборони США задоволені результатами ударів по угрупованнях, пов’язаних з іранським Корпусом вартових ісламської революції та наголошують, що це лише початок.

З відповідною заявою виступив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо робити оцінки й наразі вважаємо, що отримали гарний ефект: удари знищили або функціонально пошкодили понад 80 цілей на семи об’єктах», – прокоментував він удари по проіранських бойовиках в Іраку та Сирії 2 лютого.

За словами Райдера, кількість жертв і постраждалих уточнюється. Водночас генерал наголосив, що це лише початок, і «будуть вжиті додаткові заходи», аби змусити Корпус вартових ісламської революції та його бойовиків відповісти за їхні атаки на американські об’єкти.

Читайте також: За атакою на базу США в Йорданії стоїть кілька ісламістських угруповань - Білий дім

Представник Пентагону зауважив, що Сполучені Штати не прагнуть розширення конфлікту на Близькому Сході, однак не терпітимуть ударів по позиціях американських військ.

Крім того, Райдер прокоментував удари, здійснені у складі багатонаціональної коаліції 3 лютого по єменських хуситах, підтримуваних Іраном. Він зазначив, що це значно погіршило можливості бойовиків перешкоджати судноплавству в Червоному морі.

Читайте також: Радбез ООН на вимогу Росії обговорив удари США по проіранських бойовиках

Генерал уточнив, що три удари в Ємені були здійснені разом із союзниками, а ще 14 - виключно силами США. Загалом, були атаковані 36 об’єктів хуситів у 13 локаціях, у тому числі підземні сховища зброї, ракетні системи  пускові установки, системи ППО та радари.

Як повідомлялося, Сполучені Штати завдали ударів по об’єктах проіранських угруповань на Близькому Сході у взаємодії із силами Великої Британії, Австралії, Бахрейну, Канади, Данії, Нідерландів і Нової Зеландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-