Британський авіаносець скасував участь у навчаннях НАТО через несправність

Британський авіаносець скасував участь у навчаннях НАТО через несправність

Укрінформ
Вихід авіаносця Королівського військово-морського флоту Британії HMS Queen Elizabeth для участі у найбільших навчаннях НАТО з часів Холодної війни був скасований в останню хвилину після виявлення проблеми з гвинтовим валом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Telegraph.

«Відправлення авіаносця Королівського флоту HMS Queen Elizabeth для участі у найбільших навчаннях НАТО з часів Холодної війни було скасовано в останню хвилину після того, як під час останніх перевірок було виявлено проблему з гвинтовим валом», - йдеться у повідомленні.

Проблема сталася через 18 місяців після того, як подібний корабель HMS Prince of Wales вийшов з ладу біля острова Вайт через аналогічну несправність з муфтою на правому гвинті, що означало неможливість участі у навчаннях з ВМС США та затримку на дев'ять місяців у введенні судна в експлуатацію.

Найновіший з двох британських авіаносців вартістю 3 мільярди фунтів стерлінгів тепер буде готовий зайняти місце флагмана флоту на навчаннях НАТО, в яких, як планується, візьмуть участь понад 40 кораблів.

«Рутинні перевірки перед виходом судна вчора виявили проблему з муфтою на правому гребному валу HMS Queen Elizabeth. Тому в неділю корабель не вийде у море», - сказав Командувач флоту Великої Британії віце-адмірал Ендрю Бернс.

Читайте також: Фінляндія відправить винищувачі та протимінний корабель для участі в місіях НАТО

Як зазначив Бернс, авіаносець HMS Queen Elizabeth буде замінений кораблем-побратимом HMS Prince of Wales після виявлення проблеми з гвинтовим валом.

«Судно Prince of Wales замінить HMS Queen Elizabeth на службі НАТО та вирушить на навчання Steadfast Defender якнайшвидше», - додав Ендрю Бернс.

Як повідомлялося, найбільші за останні десятиліття військові навчання Північноатлантичного альянсу Steadfast Defender 24 («Непохитний захисник 24») розпочалися у середу з виходом американського десантного корабля Gunston Hall з порту Норфолк для подальшого переходу через Атлантику.

У навчаннях буде задіяно близько 90 тисяч осіб. У Steadfast Defender 2024 також візьмуть участь десятки кораблів - від авіаносців до есмінців, понад 80 винищувачів, гелікоптерів та безпілотників, а також, щонайменше, 1,1 тисячі бойових машин, включно зі 133 танками та 533 бойовими машинами піхоти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-