КНДР заявила про успішне випробування крилатої ракети

КНДР заявила про успішне випробування крилатої ракети

Укрінформ
Влада Північної Кореї заявила, що 2 січня у Жовтому морі успішно випробувала потужності надвеликої бойової частини крилатої ракети і зенітну ракету нового типу.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

В оприлюдненій KCNA заяві Протиракетного управління КНДР зазначається, що випробування є частиною звичайної діяльності в рамках розвитку технологій, пов’язаних із функціонуванням, продуктивністю та роботою нових систем озброєння.

У повідомленні підкреслюється, що останні ракетні випробування не мали негативного впливу на безпеку сусідніх країн, а також не пов’язані з розвитком ситуації в регіоні, тобто, загостренням в останні місяці напруженості у міжкорейських відносинах.

Подробиць проведених тестувань, зокрема, стосовно кількості запущених ракет чи як далеко вони пролетіли, KCNA не надає.

Нагадаємо, за останні десять днів Північна Корея провела чотири випробування крилатих ракет, здатних нести ядерну зброю. Такі ракети оснащені реактивними двигунами, летять низько і часто маневрують, тому їх важко виявити і перехопити.

Починаючи від 24 січня КНДР кожні два-три дні запускає ракети у східному напрямку в Японське море, чи в західному у бік Жовтого моря.

Читайте також: КНДР вчетверте за десять днів провела випробування крилатих ракет

Після попередніх пусків Пхеньян заявив про успішне тестування нової крилатої ракети Pulhwasal-3-31 (із корейської «вогняна стріла»), Hwasal-2 («стріла»), а також успішно проведений ракетний пуск із підводного човна.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея у п’ятницю провела четверте за останні десять днів ракетне випробування, запустивши кілька крилатих ракет зі свого західного узбережжя в напрямку Жовтого моря.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-