Реформи нового президента: в Аргентині поліція розігнала протест гумовими кулями та водометами

Реформи нового президента: в Аргентині поліція розігнала протест гумовими кулями та водометами

Укрінформ
Аргентинська поліція вчора застосувала гумові кулі, щоб розігнати протестувальників, які зібралися біля будівлі національного Конгресу, коли законодавці обговорювали пакет економічних, соціальних та політичних реформ нового президента країни Хав'єра Мілея.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Акція протесту відбулася на другий день того, як почалося обговорення планів реформ президента Хав'єра Мілея, який себе називає анархо-капіталістичним політиком.

Мілей здобув гучну перемогу на виборах наприкінці минулого року на хвилі гніву через десятиліття економічної кризи, позначеної боргом, нестримним друкуванням грошей, інфляцією та бюджетним дефіцитом.

Читайте також: Уряд Аргентини продасть борг на $3,2 мільярда

Мілей розпочав свій термін з девальвації песо більш ніж на 50 відсотків, скорочення державних субсидій на паливо та транспорт, скорочення кількості міністерств удвічі та скасування сотень правил, щоб дерегулювати національну економіку.

"Його величезний пакет реформ торкається усіх сфер суспільного та приватного життя, від приватизації до питань культури, кримінального кодексу, розлучень та статусу футбольних клубів", - йдеться у повідомленні.

Телевізійні сюжети показали, як поліція стріляла гумовими кулями та водометами по сотнях демонстрантів, які виступали проти президентського пакета реформ.

Лівий депутат та колишній кандидат у президенти Міріам Брегман розповіла журналістам, що група з близько 40 законодавців закликала поліцію припинити насильство.

Як зазначається, партія президента Мілея має лише 38 з 257 мандатів у нижній палаті парламенту країни.

Читайте також: Президент Аргентини у Давосі розповів про небезпеку соціалізму для світу

Як повідомляв Укрінформ, президент Аргентини Хав'єр Мілей оголосив заходи щодо дерегуляції економіки, які передбачають скасування або зміну понад 300 правил, зокрема щодо орендної плати та праці. Центральний банк Аргентини випустить 10-річні векселі, аби залучити $3,2 млрд для погашення боргу країни.

Фото: Télam

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-