Флорида відправляє тисячу нацгвардійців у Техас для посилення кордону з Мексикою

Флорида відправляє тисячу нацгвардійців у Техас для посилення кордону з Мексикою

Укрінформ
Губернатор Флориди Рон Десантіс оголосив у четвер, що розгортає на американо-мексиканському кордоні Національну гвардію та інші правоохоронні структури штату для допомоги Техасу в його «зусиллях зупинити вторгнення» іммігрантів з Мексики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Axios.

У розпорядження Техасу буде відправлено батальйон чисельністю близько 1000 правоохоронців, крім 90 гвардійців Флориди, які вже перебувають на кордоні.

«Штати (територіально-адміністративні одиниці США, – ред.) мають повне право захищати свій суверенітет, і ми раді збільшити нашу підтримку Техасу, який… працює над тим, щоб зупинити вторгнення через кордон», – заявив Десантіс, який керує штатом, що не має сухопутного кодону з іншими країнами.

За його словами, це «підкріплення допоможе Техасу встановити додаткові бар'єри, у тому числі колючий дріт уздовж кордону. У нас немає країни, якщо в нас немає кордону».

Як повідомляв Укрінформ, у США загострився конфлікт між губернатором штату Техас республіканцем Грегом Ебботом та федеральною владою навколо захисту південного кордону від напливу мігрантів. Техас залучив до охорони кордону Національну гвардію штату, яка не допускає до патрулювання федеральну прикордонну службу.

Читайте також: Політична криза у США: як це вплине на Україну та світ загалом?

Група з 24 губернаторів штатів, що представляють Республіканську партію, виступили з заявою у якій підтримали Еббота й розкритикували президента Джо Байдена, котрий, на їхнє переконання, не вживає заходів для захисту кордону.

У Техасі встановили огорожу з колючого дроту на кордоні, однак Верховний суд США дозволив федеральній прикордонній службі його зняти.

Влада Техасу заявила, що не виконуватиме цей наказ.

Десантіс раніше вже направляв правоохоронців та іншу допомогу на американо-мексиканський кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-