Вбивство на дорозі у Франції перестане бути «ненавмисним» - парламент затвердив новий закон

Вбивство на дорозі у Франції перестане бути «ненавмисним» - парламент затвердив новий закон

Укрінформ
Національна асамблея Франції проголосувала в першому читанні за законопроєкт, який передбачає запровадження нової статті - "вбивство на дорозі" замість "ненавмисного вбивства". Особливо у випадках, коли причиною смертельної аварії є водій, який вживав алкоголь або наркотики.

Тепер законопроєкт буде направлений до Сенату, повідомляє Укрінформ з посиланням на France info.

«Незабаром ми більше не будемо говорити про "ненавмисне" вбивство, коли водій у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння забирає життя", - прокоментував ухвалення депутат Ерік Поже, співдоповідач тексту.

За його словами, це дасть змогу називати речі своїми іменами, а також стане інструментом для суддів. Вони зможуть суворіше судити безвідповідальну поведінку.

Запропонований проєкт закону "Про створення відділу з розслідування вбивств на дорогах та боротьбу з насильством на дорогах " отримав 160 голосів "за" та жодного "проти".

Це нове правопорушення має здебільшого символічне значення, оскільки не змінює міру покарання. Однак народні депутати додали до закону нові обтяжуючі обставини: ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпеці, використання водієм навушників або телефону та умисне вживання психоактивних речовин.

Читайте також: На демонстрації проти імміграційного закону у Франції вийшли 150 тисяч людей

За наявності лише однієї обтяжуючої обставини вбивство на дорозі карається позбавленням волі на строк до семи років та штрафом у розмірі 100 000 євро. Але за наявності кількох обтяжуючих обставин покарання може зрости до десяти років ув'язнення та штрафу в розмірі 150 000 євро.

За статистикою, щороку такі аварії у Франції забирають життя близько 1400 людей.

Нагадаємо, У Франції під час блокування аграріями дороги загинула учасниця акції протесту, коли автомобіль протаранив тюки соломи, якими фермери перекрили трасу. Пізніше в лікарні від серйозних травм померла також її донька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-