Швейцарія передала Німеччині першу партію танків Leopard 2

Швейцарія передала Німеччині першу партію танків Leopard 2

Укрінформ
Швейцарія відправила Німеччині перші дев’ять з 25 бойових танків Leopard 2A4, які будуть передані німецькому виробнику Rheinmetall Landsysteme GmbH.

Про це повідомляє Swissinfo, передає Укрінформ.

Зазначається, що Федеральний офіс оборонних закупівель Швейцарії (Armasuisse) передав перші дев'ять танків у вівторок, 30 січня. Їх потягом транспортували до Німеччини.

У середу до Німеччини потягом доправлять ще дев'ять танків. Решта сім танків будуть доставлені автомобільним транспортом.

Згідно з угодою про перепродаж між двома країнами, танки залишаться в Німеччині або країнах-партнерах з НАТО чи ЄС і не будуть відправлені в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, 22 листопада Федеральна рада Швейцарії схвалила заявку на передачу 25 основних бойових танків Leopard 2A4 німецькій компанії Rheinmetall Landsysteme GmbH.

Німеччина зобов’язалася не відправляти танки в Україну і запевнила, що вони залишаться або на німецькій території, або в НАТО, або в партнерів з ЄС. Вони запевнили, що танки не будуть передані Україні.

Читайте також: Rheinmetall відремонтував перші Leopard 2, придбані для України Нідерландами та Данією

Зараз на озброєнні швейцарської армії перебувають 134 основні бойові танки Leopard 2A4 WE, які були модернізовані в рамках програми озброєння 2006 року. Крім того, вони також мають 96 бойових танків Leopard 2 A4, які були списані.

Швейцарія, посилаючись на свій нейтральний статус, вже кілька разів блокувала передачу Україні навіть техніки третіх країн, в якій використовувалися швейцарські запчастини.

Фото: Keystone / Gian Ehrenzeller

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-