ЄС не повинен піддаватися на шантаж Угорщини - євродепутат

ЄС не повинен піддаватися на шантаж Угорщини - євродепутат

Укрінформ
Речник правоцентристської фракції Європейської народної партії з питань бюджету, португальський депутат Європарламенту Жозе Мануель Фернандеш заявив, що лідери країн ЄС не повинні піддаватися «шантажу» з боку керівництва Угорщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

"Неприйнятно, щоб один прем’єр-міністр ЄС, Віктор Орбан, шкодив європейським громадянам – 450 мільйонам європейських громадян – своїм шантажем та тактикою блокування рішення. Цей політичний шантаж ніколи не має бути винагороджений", - сказав Фернандеш.

Політик відзначив, що сьогоднішні виклики вимагають від країн ЄС солідарності, підкріпленої конкретними діями та скоординованою політикою. Зокрема, він закликав Раду ЄС якнайшвидше прийняти рішення щодо перегляду довгострокового бюджету блоку.

Читайте також: Зустріч Зеленського та Орбана готується, конкретна дата ще не обговорювалася - Єрмак

"Наразі бюджету ЄС не вистачає фінансових ресурсів, необхідних для досягнення наших цілей. Він має бути посилений достатніми ресурсами для вирішення нагальних питань, таких як міграція, для стратегічних інвестицій та підвищення конкурентоспроможності Спільноти. Нам також необхідно терміново підтвердити фінансову підтримку України у розмірі 50 мільярдів євро", - додав депутат Європарламенту.

Читайте також: Перемовини Кулеби, Єрмака і Сійярто тривали понад шість годин - МЗС

Як повідомлялося, видання Financial Times опублікувало матеріал, в якому йдеться про те, що у ЄС готові підірвати економіку Угорщини, якщо угорський прем’єр Віктор Орбан заблокує виділення фінансової допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро на саміті 1 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-