У Німеччині побільшало фальшивих євро

У Німеччині побільшало фальшивих євро

Укрінформ
У Німеччині минулого року було зафіксовано суттєве збільшення кількості підробних євро.

Про це повідомляє Федеральний банк, передає Укрінформ.

«У 2023 році в Німеччині Бундесбанк зареєстрував приблизно 56 600 підроблених банкнот євро номінальною вартістю 5,1 млн євро. Таким чином, кількість підробок зросла на 28,2% порівняно з попереднім роком», - йдеться у пресрелізі.

Кількість підробок, виявлених у другому півріччі 2023 року, склала близько 29 900.

Найчастіше підробляли банкноти номіналом 200 євро та 500 євро. Зростання випадків по першій становило 266%, по другій – 167%.

Як пояснив член виконавчої ради Бундесбанку Буркхард Бальц, близько десятка шахрайських операцій з предметами розкоші, такими як ювелірні вироби, золоті злитки, годинники та автомобілі, призвели до того, що збитки від підробок у 2023 році виявилися на 90% вищими, ніж роком раніше. Але чиновник заспокоїв: «Загалом кількість підробок все ще низька, а ризик для громадян залишається невеликим: кількість підробок у 2023 році становила в середньому близько семи банкнот на 10 тисяч жителів».

Читайте також: Економічні показники Німеччини та США в передчутті рецесії

Водночас значна зросла і кількість фальшивих монет. У 2023 році в німецьких платежах було виявлено приблизно 115 900 фальшивих монет; показник попереднього року становив близько 73 400. Статистично це дорівнює 14 фальшивим монетам на 10 тисяч жителів Німеччини. Основною причиною незвичайного зростання є те, що деякі компанії протягом кількох років накопичували монети, які, на їхню думку, були підробленими, а в2023 році подали їх до Бундесбанку.

Спеціалісти банку також дають поради, як відрізніти підробні гроші від справжніх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-