ЄС запровадив санкції проти російської «Ліги безпечного інтернету»

ЄС запровадив санкції проти російської «Ліги безпечного інтернету»

Укрінформ
Рада Європейського Союзу схвалила додаткові санкції щодо чотирьох фізичних осіб та однієї організації у межах Глобального режиму санкцій за порушення прав людини в Росії.

Про це повідомляється на сайті Ради Європи, передає Укрінформ.

«ЄС рішуче засуджує жорстке розширення обмежувального законодавства та систематичні репресії проти громадянського суспільства та правозахисників у Росії, а також постійне придушення незалежних ЗМІ, окремих журналістів, членів політичної опозиції та інших критичних голосів», - йдеться у пресрелізі.

До санкційних списків потрапили три особи, які працюють у російській судовій системі і відповідальні за порушення прав людини, включаючи свавільні арешти та затримання, зокрема у зв’язку із справою російського опозиціонера Володимира Кара-Мурзи.

Окрім цього, обмеження були застосовані до «Ліги безпечного Інтернету», яка допомагає російському уряду впроваджувати цензуру, а також до її голови Катерини Мізуліної, відповідальної за серйозне та систематичне порушення свободи думки.

Читайте також: Рада ЄС продовжила економічні санкції проти Росії ще на пів року

Активи внесених до санкційного списку осіб підлягають заморожуванню, а надання коштів або економічних ресурсів, прямо чи опосередковано, їм або на їхню користь заборонено. Для фізичних осіб також діє заборона на в’їзд до ЄС.

«Ліга безпечного Інтернету» була створена з метою здійснення цензури інтернету в РФ. Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська влада переслідує громадян РФ із антивоєнною позицією, цькування російських артистів і блогерів часто ініціює саме Мізуліна та її організація.

Як повідомляв Укрінформ, 4 грудня минулого року Рада ЄС продовжила на три роки глобальний режим санкцій за порушення прав людини – цей рамковий юридичний механізм діятиме до 8 грудня 2026 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-