Трамп має виплатити журналістці Керролл понад $83 мільйони за наклеп - вирок суду

Трамп має виплатити журналістці Керролл понад $83 мільйони за наклеп - вирок суду

Укрінформ
Суд зобов’язав експрезидента США Дональда Трампа виплатити 83,3 млн доларів журналістці Джин Керролл за його публічні заяви у 2019 році, коли він, принижуючи її, заперечував факт її сексуального домагання.

Як передає Укрінформ з посиланням на CNN, таке рішення у п’ятницю у Нью-Йорку ухвалив федеральний суд присяжних Мангеттена.

Трамп повинен виплатити Керролл компенсацію в розмірі 18,3 млн доларів: 11 млн – на фінансування кампанії з відновлення репутації і 7,3 млн – за емоційну шкоду, заподіяну його публічними заявами у 2019 році.

Крім того, експрезидент має сплатити 65 млн доларів штрафу за свої зловмисні дії щодо Керролл.

Це другий суд, пов’язаний зі звинуваченнями Керролл на адресу Трампа. У травні минулого року окреме федеральне журі Мангеттена – після того, як було встановлено, що він сексуально домагався її, – присудило виплатити їй 5 млн доларів як відшкодування за наклепницькі публічні заяви експрезидента, зроблені у 2022 році, коли він принижував її та заперечував звинувачення.

Присяжні не визнали достатніми докази щодо факту зґвалтування, проте погодилися з тим, що Трамп вчинив насильство, сексуально домагаючись її.

Журналістка привітала п'ятничне рішення, заявивши це «величезна поразка для кожного хулігана, який намагається принизити жінку».

Читайте також: Суд зобов’язав Трампа виплатити The New York Times $400 тисяч

Трамп не був присутній на зачитуванні вироку, оскільки покинув будівлю суду на Мангеттені за кілька годин до того. У своєму пості в соціальних мережах він назвав вирок «абсолютно безглуздим».

Керролл стверджувала, що Трамп зґвалтував її в універмазі в 1996 році, а потім обмовив, коли заперечував її звинувачення. Він навивав її «психічно хворою».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-