ХАМАС оголосив свої умови припинення вогню

ХАМАС оголосив свої умови припинення вогню

Укрінформ
Якщо Міжнародний суд ООН схвалить рішення про припинення вогню у секторі Гази і його підтримає Ізраїль, ХАМАС теж дотримається перемир’я.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Сіньхуа із посиланням на заяву ХАМАСу.

“Якщо суд ухвалить рішення про припинення вогню, рух ХАМАС дотримається перемир’я, за умови, що так само вчинить Ізраїль”, - заявили у ХАМАСі.

Окрім цього в угрупованні пообіцяли “звільнити утримуваних ізраїльських в’язнів, якщо Ізраїль звільнить палестинських бранців”.

При цьому у ХАМАСі також вимагають від Ізраїлю “припинити облогу Гази, що триває уже 18 років, й пропустити необхідну для відбудови допомогу”.

Сіньхуа нагадує, що Міжнародний суд ООН у Гаазі 26 січня оголосить рішення про запобіжні заходи щодо позову Південно-Африканської Республіки проти Ізраїлю у справі про ймовірний геноцид у секторі Гази.

“Суд також ухвалить рішення про вимогу ПАР щодо негайного судового втручання для припинення ізраїльської військової операції у Газі”, - йдеться у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, ПАР 29 грудня 2023 року подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Ізраїлю про ймовірне порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Слухання щодо запобіжних заходів відбулися 11-12 січня.

Читайте також: Катар звинуватив Нетаньягу в саботажі мирних переговорів з ХАМАС

Адвокати позивача заявили, нібито Ізраїль проводить політику апартеїду, а військова операція у секторі Гази є геноцидом. Вони попросили суд зобов'язати Ізраїль припинити військову операцію та вжити заходів з метою запобігання геноциду палестинського народу. Ізраїль відкидає обвинувачення у геноциді.

На думку ізраїльської сторони, справа не має правових підстав та забезпечує політичне і юридичне прикриття нападу руху “ХАМАС” 7 жовтня 2023 року на цивільних людей в Ізраїлі.

Фото: Jalaa Marey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-