Атака на Medibank: США та Британія приєдналися до санкцій Австралії проти російського хакера

Атака на Medibank: США та Британія приєдналися до санкцій Австралії проти російського хакера

Укрінформ
Велика Британія, США та Австралія запровадили санкції проти російського хакера Олександра Єрмакова, якого було визначено ключовою особою в кібератаці на австралійський банк Medibank у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайтібританського уряду.

"Санкції спрямовані проти громадянина Росії Олександра Єрмакова, якого управління радіотехнічної оборони та федеральна поліція Австралії разом з міжнародними партнерами визнали ключовою фігурою в кібератаці на австралійський Medibank у 2022 році", - йдеться у повідомленні.

На Єрмакова накладено низку санкцій у вигляді заморожування активів і заборони на в'їзд.

Зазначається, що у результаті атаки, яка вважається одним з найгірших кіберінцидентів в історії Австралії, у так званий "даркнет" потрапили 9,7 млн записів клієнтів, що містять медичні та персональні дані, а також дані про більш ніж 480 тис. звернень за медичною допомогою.

У британському уряді заявили, що запроваджені санкції є черговим кроком у зусиллях з протидії зловмисній кіберзлочинній діяльності з боку Росії, "яка прагне підірвати нашу цілісність і процвітання, а також цілісність і процвітання наших союзників.

Читайте також: Microsoft заявила, що російські хакери шпигували за її керівництвом

Як повідомляв Укрінформ, Австралія запровадила санкції проти громадянина Росії за його роль у масштабній кібератаці на страхову компанію Medibank, яка призвела до витоку даних майже 10 мільйонів клієнтів.

Це перший випадок, коли Австраліязастосувала свою систему кіберсанкцій з моменту її прийняття в 2021 році. Санкції передбачають кримінальну відповідальність за надання Єрмакову будь-яких активів, включаючи криптовалютні гаманці або платежі "програм-вимагачів", що карається ув’язненням на термін до 10 років і штрафами.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-