КНДР запустила крилаті ракети у бік Жовтого моря

КНДР запустила крилаті ракети у бік Жовтого моря

Укрінформ
Північна Корея у середу вранці здійснила пуски кількох крилатих ракет у напрямку Жовтого моря.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на південнокорейський Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) повідомляє Yonhap.

В JCS зазначили, що зафіксували запуск ракет з території КНДР, але подробиць поки не надали, пославшись на те, що аналіз даних триває.

Корейські військові зауважили, що тісно співпрацюють з партнерами зі Сполучених Штатів над встановленням типів ракет, траєкторій, особливостей польоту та інших даних.

Це перший запуск КНДР крилатих ракет від вересня минулого року. Тоді вона провела випробування двох стратегічних крилатих ракет великої дальності з імітацією ядерних боєголовок, теж запустивши їх у напрямку Жовтого моря.

Читайте також: США відстежують повідомлення про можливу підготовку КНДР до війни

Сьогоднішній запуск відбувся через десять днів після того, як Пхеньян під час першого цьогоріч ракетного пуску в Японському морі випробував, за його заявою, твердопаливну балістичну ракету середньої дальності з гіперзвуковою боєголовкою.

Минулого тижня КНДР також заявила про випробування підводної системи ядерної зброї, яку розробляє, нібито у відповідь на спільні військові навчання за участю ВМС США, Південної Кореї та Японії.

Напруженість на кордоні між Південною Кореєю та КНДР залишається високою після рішення Сеула і Пхеньяна призупинити участь в угоді 2018 року, згідно з якою на лінії розмежування були створені буферні зони, а також після проведення Північною Кореєю навчань із бойовою стрільбою поблизу західного морського кордону на початку цього місяця.

Читайте також: У КНДР знесли Арку Возз’єднання з Південною Кореєю - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, постійний представник Південної Кореї при ООН Хван Чжун Кук заявив, що порушення КНДР і Росією численних резолюцій Ради Безпеки, коли Пхеньян передав російській стороні балістичні ракети з можливостями доставки ядерних боєголовок, створює небезпечні наслідки для глобального нерозповсюдження.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-