Штати завдали ударів по об’єктах проіранських угруповань в Іраку

Штати завдали ударів по об’єктах проіранських угруповань в Іраку

Укрінформ
США завдали в Іраку ударів по військових об'єктах угруповання «Катаїб Хезболла» та інших бойовиків, пов'язаних з Іраном.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві міністра оборони США Ллойда Остіна.

«Сьогодні, за вказівкою президента Байдена, Збройні сили США завдали необхідних і пропорційних ударів по трьох об'єктах, що використовуються підтримуваним Іраном угрупованням «Катаїб Хезболла» та іншими пов'язаними з Іраном угрупованнями в Іраку», – поінформував глава Пентагону.

За його словами, високоточні удари стали прямою відповіддю на серію атак проти американського й коаліційного персоналу в Іраку та Сирії «з боку спонсорованих Іраном бойовиків».

Читайте також: Байден пояснив удари по Хезболлі в Іраку інтересами нацбезпеки США

Як повідомляє CBS News, посилаючись на заяву Центрального командування США, удари були націлені на штаб-квартиру угруповання, склади й місця підготовки ракет і безпілотників.

Американські підрозділи, дислоковані в Іраку на авіабазі «Аль-Асад», у суботу зазнали масштабної атаки із застосуванням балістичних ракет і реактивних снарядів. Більшість із них були перехоплені засобами ППО, але деякі завдали «певних структурних пошкоджень некритичним об'єктам», зазначили в Пентагоні.

Читайте також: Базу США в Іраку обстріляли балістичними ракетами проіранські бойовики - CENTCOM

Четверо військовослужбовців дістали черепно-мозкові травми, але вже повернулися до виконання службових обов'язків, поранення також зазнав іракський солдат.

За даними Пентагону, від 17 жовтня в Іраку й Сирії стався щонайменше 151 напад на військовослужбовців. Американські військові кілька разів відповідали на них, передусім уражаючи склади боєприпасів.

Фото: defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-