Ілон Маск відвідав концтабір Аушвіц

Ілон Маск відвідав концтабір Аушвіц

Фото
Укрінформ
Американський мільярдер Ілон Маск, якого звинувачують у поширенні антисемітських повідомлень на своїй соцмережі X, у понеділок відвідав німецький концтабір часів Другої світової війни Аушвіц-Біркенау.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ. 

Візит Маска до найвідомішої пам’ятки Голокосту відбувся перед запланованим на понеділок виступом на конференції з питань антисемітизму, організованій Європейською єврейською асоціацією (EJA) в Кракові.

Маск був сфотографований під час відвідування Аушвіцу разом з ведучим подкастів Daily Wire Беном Шапіро, який також мав відвідати конференцію EJA.

Очікувалося, що американський підприємець відвідає Аушвіц у вівторок і візьме участь у поминальній службі разом з політичними діячами, які беруть участь у конференції EJA в Кракові, але він з'явився в нацистському таборі смерті в понеділок.

"Через проблеми з розкладом, перед прибуттям на конференцію Європейської єврейської асоціації Ілон Маск взяв участь у приватному візиті до Аушвіц-Біркенау разом з головою EJA рабином Менахемом Марголіном, Беном Шапіро і вцілілим під час Голокосту Гідоном Левом. Маск поклав вінок до стіни смерті і взяв участь у короткій меморіальній церемонії і службі біля меморіалу Біркенау", - повідомили в EJA.

Маск повинен був обговорити з Шапіро питання антисемітизму в режимі онлайн на конференції в Кракові, яка відбулася напередодні Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту 27 січня.

Читайте також: Маск хоче збільшити свою долю в Tesla до 25%

Як повідомляв Укрінформ, в понеділок, 22 січня, генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск прилетів до Польщі.

Торік кілька великих американських компаній, зокрема, Apple та Disney, заявили, що зупиняють свою рекламу на платформі X після того, як власник компанії Ілон Маск підтримав у соцмережі антисемітський допис.

27 листопада минулого року, на тлі звинувачень у антисемітизмі, Маск відвідав Ізраїль. Там він зустрівся з президентом Ізраїлю Ісааком Герцогом, а також ізраїльтянами, родичів яких утримують бойовики ХАМАС у Газі.

Фото: PAP/Zbigniew Meissner

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-