Казахстан заборонив в'їзд пропагандистці Тіні Канделакі

Казахстан заборонив в'їзд пропагандистці Тіні Канделакі

Укрінформ
Казахстан заборонив в'їзд у країну російській пропагандистці Тіні Канделакі через її скандальні висловлювання про нібито утиски російської мови.

Як передає Укрінформ з посиланням на Радіо Азаттик, про це повідомив представник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров на брифінгу у понеділок.

«Держава таке ніколи не прощає. Вона не приїде до Казахстану, а якщо й приїде, то не в'їде», - відповів Смадіяров на запитання журналістів щодо Канделакі.

Як пише видання, минулого тижня великий резонанс у Казахстані викликав пост пропагандистки Канделакі у соцмережах, в якому вона стверджує, що «в Казахстані повільно, але продовжують витісняти російську мову на державному рівні». Такий висновок вона зробила через намір Казахстану замінити російські назви залізничних станцій казахськими.

Після цього у казахстанському сегменті соцмереж користувачі розкритикували заяви Канделакі, заявивши, що Казахстан - незалежна держава та казахстанці самі вирішують, як називати свої залізничні станції, а також про те, що республіка поступово повертає свою рідну мову, втрачену за роки радянської влади.

Читайте також: Іноземців у Казахстані зобовязали здавати відбитки пальців

Як повідомлялося, торік у жовтні в МЗС Казахстану підтвердили наявність списку осіб, яким заборонено в'їзд до країни за агресивну риторику та негативні висловлювання на адресу країни. Влада не повідомляє, кого саме внесено до списку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-