Папа Франциск закликав молитися за мир в Україні

Папа Франциск закликав молитися за мир в Україні

Укрінформ
У межах підготовки до Святого 2025 року Папа Римський Франциск закликав вірян молитися за Україну та інші країни, які страждають від війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

«У ці дні особливо молімося за єдність християн і не втомлюймося благати Господа про мир в Україні, в Ізраїлі та Палестині, а також у багатьох інших частинах світу: від його відсутності завжди страждають найслабші», - підкреслив Понтифік.

Глава Римо-Католицької церкви зазначив, що має на думці поранених і загиблих унаслідок воєн дітей, «позбавлених тепла і любові, мрій і майбутнього».

«Відчуваймо відповідальність за те, щоб молотися і будувати для них мир!», – закликав Папа Франциск.

Читайте також: Папа Римський заявив, що поки не думає залишати посаду

У неділю Божого слова, яка відзначається 21 січня, Папа проголосив спеціальний Рік молитви, що пройде в контексті приготування до ювілейного Святого 2025 року. Проголошення відбулося на площі Святого Петра у Ватикані опівдні за римським часом, після проказування молитви «Ангел Господній».

Духовне значення ювілейного року полягає у загальному прощенні, відпусті, відновленні взаємин із Богом та з ближнім. Таким чином, Святий рік є нагодою для поглиблення та оновлення християнської віри.

Читайте також: Папа Римський у листі главі УГКЦ засудив ракетні удари Росії по Україні

Святий рік випадає кожні 25 років, і досі таких ювілейних років було 26, останній з яких - Великий ювілей двотисячоріччя - був проведений Папою Іваном Павлом ІІ.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2021 року Папа Римський Франциск доручив розпочати підготовку до Святого року, яким католицька церква оголосила 2025 рік.

Фото: Vatican Media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-