На Камчатці сімох контрактників засудили до 2,5 року колонії за відмову воювати в Україні

На Камчатці сімох контрактників засудили до 2,5 року колонії за відмову воювати в Україні

Укрінформ
У далекосхідному російському обласному центрі Петропавловську-Камчатському 35-й гарнізонний військовий суд призначив покарання у вигляді 2,5 року колонії-поселення семи російським контрактникам, які відмовилися воювати в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медіазона з посиланням на пресслужбу суду.

Вироки російським військовослужбовцям були ухвалені з 19 грудня по 12 січня. Їх визнали винними у справах про невиконання наказу під час військового конфлікту. Усі семеро військових відмовилися брати участь у війні влітку та восени 2023 року.

Максимальний термін два з половиною роки в колонії-поселенні отримав Олександр Максимов, вирок якому ухвалили 19 грудня. Артему Нештуну суд призначив два роки чотири місяці, Олександру Агафонову та Артему Міркіну призначили терміни по два роки три місяці, контрактники Михайло Філіппов та Олександр Биков отримали по два роки два місяці. Військовослужбовцю Івану Морщакову призначили два роки один місяць колонії-поселення.

Читайте також: У ГУР сказали, коли можлива нова хвиля мобілізації росіян

За підрахунками «Медіазони», за 2023 рік до російських військових судів надійшла 421 справа за статтею про невиконання наказу та 5024 справи про самовільне залишення частини.

Як повідомляв Укрінформ, Росія намагається відновити контрактну, професійну армію, розгромлену в Україні навесні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-