У РФ хочуть посадити на 28 років обвинувачену у вбивстві «воєнкора» Татарського

У РФ хочуть посадити на 28 років обвинувачену у вбивстві «воєнкора» Татарського

Укрінформ
Прокуратура РФ вимагає засудити до 28 років позбавлення волі 26-річну Дар'ю Трепову, звинувачену у вбивстві минулого року пропагандиста й «воєнкора» Владлена Татарського (Максим Фомін).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Current Time.

На судовому засіданні 19 січня прокурор Надія Тихонова заявила, що вважає, що дії Трепової вірно кваліфіковані як терористичний акт, і також вважає вірним висунуте їй звинувачення в незаконному придбанні та зберіганні зброї.

Трепову звинувачують за трьома статтями: вчинення теракту, незаконний обіг вибухових речовин та підробка документів.

Зазначається, що в організації теракту звинувачують 35-річного громадянина України Юрія Денисова.

Він, за версією слідства, через посередників передав Дар'ї статуетку (скульптурний портрет Татарського), яка й вибухнула.

Сам судовий процес розпочався 15 листопада 2023 року.

Разом із Треповою судять Дмитра Касінцева – друга її чоловіка, до якого дівчина прийшла додому після вибуху. Його звинувачують у приховуванні особливо тяжкого злочину, хоч підсудна і сам Касінцев наполягають на тому, що він був не в курсі, за що Дар'ю можуть шукати поліцейські.

Читайте також: фсб стверджує, що до ліквідації «воєнкора» татарського причетний українець

Як повідомлялося, Басманний районний суд москви задовольнив клопотання слідства про арешт Дарії Трепової, затриманої у справі про вибух у Петербурзі, внаслідок якого загинув «Z-військкор» Владлен Татарський.

За версією слідства, 2 квітня Трепова за вказівкою «організаторів злочину з України» принесла на «творчий вечір» Татарського статуетку, начинену вибухівкою, і передала її Татарському. В результаті вибуху Татарський загинув, 40 людей постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-