фсб стверджує, що до ліквідації «воєнкора» татарського причетний українець

фсб стверджує, що до ліквідації «воєнкора» татарського причетний українець

Укрінформ
російська спецслужба фсб заявляє, що вбивство «воєнкора» владлена татарського спільно з Дар’єю Треповою готував громадянин України Юрій Денисов, якому вдалося залишити росію.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТГ-канал російського деожінформагентства.

За версією фсб, Денисов передав Треповій у москві через посередника за допомогою сервісу «експрес-доставки» вибуховий пристрій, «закамуфльований під гіпсове погруддя воєнкора». Денисов у лютому 2023 року нібито приїхав із Києва через Латвію до московського регіону, де збирав відомості про татарського. Для цього, як стверджує фсб, він купив автомобіль і винайняв квартиру поруч із місцем проживання «воєнкора».

3 квітня, після скоєння теракту, Денисов вилетів із росії транзитом через Вірменію до Туреччини, заявили у фсб. Там додали, що розпочато процедуру оголошення Денисова у міжнародний розшук.

Також фсб заявило, що Трепова скоїла злочин у результаті «неодноразових закликів» керівників ФБК Леоніда Волкова та Івана Жданова до «підривної діяльності» в росії. «Організаторами теракту в Петербурзі, внаслідок якого загинув владлен татарський, були українські спецслужби та їхня агентура, у тому числі російські опозиціонери, які переховуються за кордоном», – так узагальнено резюмувала фсб, фактично включивши Команду Навального до складу «української агентури».

Читайте також: У рф арештували підозрювану у вбивстві «воєнкора» татарського

Як повідомлялося, 2 квітня у Петербурзі в кафе «Стрітбар», яке належить євгену пригожину, стався вибух під час «творчої зустрічі» із Z-воєнкором владленом татарським. На зустріч міг заїхати особисто «кухар» путіна. Статуетку принесла Дар’я Трепова.

Справжнє ім’я вбитого – максим фомін. Він з Макіївки, мав судимість, кілька років воював на боці маріонеткової «днр». Ставши блогером, Фомін узяв за псевдонім видозмінене ім'я головного героя роману Віктора Пєлєвіна «Generation «П» Вавілена Татарського.

Читайте також: За вбивство пропагандиста татарського персонально відповідальний путін – Юсов

фомін став широко відомим, коли 30 вересня 2022 року після церемонії «прийняття до складу рф» анексованих українських областей опублікував із кулуарів відео, в якому сказав: «Всіх переможемо, всіх вб'ємо, всіх, кого треба, пограбуємо. Все буде, як ми любимо».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-