Удари по хуситах мають гарний ефект - Білий дім

Удари по хуситах мають гарний ефект - Білий дім

Укрінформ
Білий дім офіційно підтвердив, що Сполучені Штати в вівторок завдали ракетного удару по позиціях хуситів у Ємені, пригрозивши новими атаками, якщо бойовики продовжать блокувати Червоне море.

З відповідною заявою виступив координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми завдали додаткових ударів по балістичних ракетах, які, на нашу думку, були підготовлені до запуску з території Ємену, та знищили їх», - сказав представник Білого дому.

Він підкреслив, що Сполучені Штати готові захищати власні інтереси, свої кораблі та безпеку торговельного судноплавства в Червоному морі.

Читайте також: США передали Ірану «приватне повідомлення» щодо хуситів у Ємені - Байден

«Ми не прагнемо війни, ми не прагнемо її розширення. Хусити мають вибір, і вони також мають час, щоби зробити правильний вибір, тобто зупинити ці безрозсудні атаки», - вказав Кірбі.

Він також констатував, що удари США і союзників мали «гарний ефект» з погляду послаблення спроможності хуситів до подальших атак. За словами представника Білого дому, бойовики досі намагаються завдавати ударів у відповідь, однак вони не є ефективними.

Читайте також: Сунак заявив, що Британія готова до подальших військових дій проти єменських хуситів

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок стало відомо про новий ракетний удар США по території Ємену, цілями якого стали чотири протикорабельні балістичні ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-