Сунак заявив, що Британія готова до подальших військових дій проти єменських хуситів

Сунак заявив, що Британія готова до подальших військових дій проти єменських хуситів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Ріші Сунак у зверненні до парламенту у понеділок заявив, що Велика Британія готова знову вдатися до військових дій проти повстанців-хуситів у Ємені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Британський прем’єр попередив, що Сполучене Королівство може завдати нових ударів, якщо повстанці продовжать утримувати заручників і становитимуть загрозу міжнародному судноплавству у регіоні.

«Загрози судноплавству повинні припинитися. Незаконно затримані судна та екіпажі мають бути звільнені. І ми, як і раніше, готові підкріпити свої слова діями», – наголосив політик.

Він запевнив, що залишається відданим ідеї проконсультуватися із парламентом перед початком тривалих військових дій у регіоні, однак аргументував рішення розпочати удари без схвалення парламенту під час спільних дій зі США.

«Було необхідно вдарити швидко…, щоб захистити безпеку», – пояснив Сунак.

Читайте також: Удари по хуситах були необхідними і пропорційними - Штати в ООН

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Велика Британія у четвер завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних із хуситами, у відповідь на атаки бойовиків на цивільні судна та військові кораблі в Червоному морі.

Пізніше міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі заперечив планування нових ударів по Ємену. Військова операція була необхідна для захисту кораблів у Червоному морі, наголосив він.

Фото: Lauren Hurley / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-