США завдали нового ракетного удару по об'єктах хуситів у Ємені

США завдали нового ракетного удару по об'єктах хуситів у Ємені

Укрінформ
Військові США сьогодні, 16 січня, знову вдарили ракетами по території Ємену. Цього разу ціллю стали протикорабельні ракети хуситів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Збройні сили США у вівторок завдали нового удару в Ємені по чотирьох протикорабельних балістичних ракетах хуситів", - повідомили Reuters двоє американських чиновників.

Один з чиновників сказав, що ракети стали ціллю, тому що їх готували до націлювання на кораблі в регіоні Червоного моря. 

Удар США був завданий наступного дня після того, як сили хуситів уразили протикорабельною балістичною ракетою суховантажне судно Gibraltar Eagle, яке належить та експлуатується США.

Читайте також: Сунак заявив, що Британія готова до подальших військових дій проти єменських хуситів

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Велика Британія у четвер завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних із хуситами, у відповідь на атаки бойовиків на цивільні судна та військові кораблі в Червоному морі.

Пізніше міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі заперечив планування нових ударів по Ємену. Військова операція була необхідна для захисту кораблів у Червоному морі, наголосив він.

Фото: Х / US Central Command

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-