Польща готова поборотися за ключові посади в ЄС - Дуда

Польща готова поборотися за ключові посади в ЄС - Дуда

Укрінформ
Варшава готова поборотися за отримання ключових посад в ЄС після цьогорічних виборів до Європарламенту, попри те, що нещодавно президентом Євроради був чинний прем’єр Польщі Дональд Туск.

Про це під час брифінгу для ЗМІ в понеділок у Варшаві після зустрічі у президентському палаці з главою польського уряду Дональдом Туском повідомив президент Польщі Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу.

За словами польського лідера, він обговорив з Туском майбутнє укомплектування ключових посад в Євросоюзі.

“Ми намагатимемося, щоб комусь із польських політиків вдалося зайняти якусь з найважливіших посад в ЄС”,- зазначив Дуда.

При цьому він зауважив, що це буде нелегким завданням, адже зовсім недавно Туск займав дуже важливу посаду президента Євроради.

Тим не менше, Дуда підкреслив, що під час зустрічі глава уряду РП зауважив, що є прецеденти, коли представники однієї країни займали важливі посади у невеликому проміжку часу.

“Як слушно зауважив Туск, нещодавно двічі два представники Бельгії займали і продовжують займати важливу посаду (президента Євроради – ред.) – зараз Шарль Мішель, а раніше – Герман ван Ромпей (2009-2014 – ред.). Тому, гіпотетично, це можливо, а тому Польща діятиме в цьому напрямку”,- наголосив президент Польщі.

Своєю чергою Туск під час пресконференції у Варшаві, не вдаючись у деталі, підтвердив, що у розмові з президентом обговорювалося, зокрема, питання цьогорічних призначень на ключові посади в ЄС.

Читайте також: Тема війни в Україні домінуватиме на форумі в Давосі - Дуда

Туск обіймав посаду президента Євроради упродовж 2014-2019 років.

Польща головуватиме в Раді ЄС у першому півріччі 2025 року.

Вибори до Європарламенту цього року у 27 країнах ЄС пройдуть 6-9 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-