Російські спецслужби досі активні в Європі - чеська контррозвідка

Російські спецслужби досі активні в Європі - чеська контррозвідка

Укрінформ
Речник чеської контррозвідувальної служби BIS Ладіслав Штіха заявив у понеділок, що російські спецслужби все ще активні у Європі та зокрема в Чехії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International із посиланням на Чеське телебачення.

За словами Штіхи, служба зареєструвала діяльність спецслужб РФ у 2023 році, попри те, що Чехія вислала 60 дипломатів та співробітників російського посольства у 2021 році.

Він додав, що, серед іншого, російські агенти причетні до обходу санкцій ЄС проти Росії. У зв’язку із цим, речник BIS застеріг від діяльності «російського дому» в Празі, який входить до санкційного списку Євросоюзу.

Читайте також: У Варшаві назвали фейком заяву ФСБ про затримання в Росії польського шпигуна

Незважаючи на те, що «російський дім» офіційно закритий для відвідування, він продовжує організовувати окремі заходи для громадськості та проводити компанії задля заохочення студентів до навчання в російських університетах.

Як повідомляв Укрінформ, Чеська Республіка послідовно виступає за посилення санкцій проти країни-агресора Росії і одним з кроків пропонує обмеження можливостей російським дипломатам і членам їх сімей пересуватися державами Шенгенського простору.

Фото: bis.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-