Німеччина сподівається на збереження статус-кво Тайваню

Німеччина сподівається на збереження статус-кво Тайваню

Укрінформ
Німеччина привітала проведення виборів на Тайвані та водночас підкреслила готовність розширювати відносини на принципах існування одного Китаю.

Про це йдеться у заяві МЗС ФРН щодо президентських виборів на Тайвані, передає Укрінформ.

«Німеччина підтримує тісні та добрі відносини з Тайванем у багатьох сферах і хотіла б і далі розширювати їх відповідно до політики одного Китаю, яку проводить ФРН», - йдеться у заяві.

У ній підкреслюється, що мир і стабільність у Тайванській протоці мають вирішальне значення для регіону та далеко за його межами. Німеччина прагне зберегти статус-кво та зміцнити довіру.

«Зміна статус-кво може відбутися лише мирним шляхом і за взаємною згодою. Ми сподіваємося, що обидві сторони продовжуватимуть докладати зусиль для відновлення діалогу», - зазначили в німецькому зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Китай закликав США припинити офіційну взаємодію з Тайванем

Водночас в МЗС підкреслили, що вільні та мирні вибори на Тайвані ще раз показали, наскільки сильно вкорінена демократія на острові та наскільки виборці пов’язані з демократичними цінностями. Берлін привітав як усіх виборців і кандидатів, які брали участь у цих виборах, так і обранців.

Як повідомлялось, на Тайвані 13 січня пройшло голосування на президентських і парламентських виборах, де тайванці обирали на наступні чотири роки нового президента і 113 депутатів Законодавчого юаня - парламенту. Президентом Тайваню обрали прозахідного політика Лай Чінте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-