Глава міноборони Нідерландів прокоментувала удари по військових об'єктах хуситів у Ємені

Глава міноборони Нідерландів прокоментувала удари по військових об'єктах хуситів у Ємені

Укрінформ
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявила, що морська безпека є спільною відповідальністю міжнародного співтовариства.

Про це вона написала у соцмережі Х, повідомляє Укрінформ.

“Морська безпека є спільною відповідальністю міжнародного співтовариства. Нідерланди разом з партнерами, як і раніше, віддані цьому і деескалації в регіоні”, - написала вона.

Оллонґрен також зазначила, що “після кількох попереджень міжнародної спільноти США та Велика Британія завдали високоточних ударів по військових об'єктах хуситів у Ємені”.

За її словами, “це відповідь на триваючі незаконні напади на комерційні та військово-морські судна в Червоному морі та Аденській затоці, які становлять серйозну загрозу вільному і безпечному судноплавству. Нідерланди підтримують цю військову відповідь і надають одного штабного офіцера”.

Читайте також: У міноборони Британії заявили, що не планують нових ударів по Ємену

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Сполучені Штати та Велика Британія завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних із бойовиками-хуситами. Це перші удари по хуситах, відколи ті почали атакувати цивільні судна в Червоному морі наприкінці минулого року.

Президент США Джо Байден заявив, що й надалі без вагань продовжуватиме удари по Ємену, “якщо це буде необхідно”.

Фото: Beeld Phil Nijhuis

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-