Країни, що завдали удару по хуситах, і надалі захищатимуть торговельні шляхи в Червоному морі

Країни, що завдали удару по хуситах, і надалі захищатимуть торговельні шляхи в Червоному морі

Заява
Укрінформ
Уряди Австралії, Бахрейну, Канади, Данії, Німеччини, Нідерландів, Нової Зеландії, Південної Кореї, Великої Британії, США та Канади без вагань захищатимуть життя людей і вільний потік торгівлі на одному з найважливіших водних шляхів світу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в оприлюдненій пізно ввечері в четвер спільній заяві цих країн, що завдали удару по базах хуситів.

«Нашою метою залишається деескалація напруженості й відновлення стабільності в Червоному морі», – наголосили її автори.

У документі зазначається, що 44 країни світу та Рада Безпеки ООН раніше засудили напади хуситів на торговельні та комерційні судна, що прямують через Червоне море.

Країни, які завдали удару по бойовиках у четвер, в спільній заяві від 3 січня закликали до негайного припинення незаконних нападів і попередили, що зловмисники будуть притягнуті до відповідальності, якщо вони продовжуватимуть загрожувати життю людей, світовій економіці та торгівлі.

«Попри це рішуче послання, атаки в Червоному морі тривали», – ідеться в заяві.

У відповідь на продовження нападів на судна збройні сили США і Великої Британії за підтримки Нідерландів, Канади, Бахрейну і Австралії «завдали спільних ударів відповідно до невід'ємного права на індивідуальну й колективну самооборону, згідно зі Статутом ООН, по низці об'єктів у контрольованих хуситами районах Ємену», – зазначають автори заяви.

Читайте також: США збили дві ракети у Червоному морі, запущені хуситами

За їхніми словами, ці високоточні удари мали на меті підірвати й послабити можливості хуситів загрожувати світовій торгівлі й життю міжнародних мореплавців на одному з найважливіших водних шляхів у світі.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Велика Британія у четвер завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних із хуситами у відповідь на атаки бойовиків на цивільні судна та військові кораблі в Червоному морі.

Раніше Міністерство оборони Великої Британії розкрило деталі операції.

Президент США Джо Байден у своїй заяві пообіцяв продовжити удари по хуситах «у разі потреби».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-