Міноборони Британії розкрило деталі ударів по хуситах у Ємені

Міноборони Британії розкрило деталі ударів по хуситах у Ємені

Укрінформ
Чотири винищувачі Королівських ВПС Великої Британії типу Typhoon завдали ударів керованими бомбами Paveway IV по двох об’єктах військової інфраструктури бойовиків-хуситів у Ємені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у заяві міністерства оборони Великої Британії.

"11 січня літаки Королівських ВПС Великої Британії приєдналися до коаліційних сил і завдали ударів по об'єктах, що використовуються повстанським угрупуванням хуситів у Ємені для нападів на судноплавство в південній частині Червоного моря", - йдеться у документі.

У міноборони зазначили, що есмінець військово-морського флоту Британії Diamond разом з американськими та французькими військовими кораблями раніше був долучений до "захисту життєво важливих міжнародних судноплавних шляхів від безпілотників і ракет хуситів". Зважаючи на те, що бойовики продовжували загрожувати торговельним суднам, а також цілеспрямовано обстріляли 9 січня  Diamond і кораблі ВМС США, "коаліційні сили визначили ключові об'єкти, причетні до цих атак, і домовилися про проведення ретельно скоординованого удару, щоб зменшити здатність хуситів порушувати міжнародне право в такий спосіб".

"Чотири винищувачі RAF Typhoon FGR4 за підтримки літака-заправника Voyager застосували керовані бомби Paveway IV для завдання точкових ударів по двох із цих об'єктів хуситів", - зазначається у заяві.

Читайте також: Прем’єр Британії підтвердив авіаудари по єменських хуситах

Як уточнюється, один з об'єктів, розташований у населеному пункті Бані на північному заході Ємену, використовувався для запуску розвідувальних і ударних дронів. "Наші літаки завдали ударів по низці цілей, задіяних в операціях з використанням безпілотників", - заявили в оборонному відомстві Великої Британії.

Другим об'єктом, по якому завдали удару британські літаки, є аеродром в місті Абс. "Розвідка показала, що він використовувався для запуску як крилатих ракет, так і безпілотників у бік Червоного моря. Кілька ключових цілей на аеродромі були ідентифіковані і по них було завдано удару нашими літаками", - йдеться у заяві.

З метою зменшення ризиків для цивільного населення авіаударів завдавали вночі.

Читайте також: Байден пообіцяв продовжити удари по хуситах «у разі потреби»

"Детальні результати ударів ще оцінюються, але перші ознаки вказують на те, що здатність хуситів загрожувати торговельному судноплавству підірвана", - заявили в міноборони Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Велика Британія у четвер завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних із хуситами у відповідь на атаки бойовиків на цивільні судна та військові кораблі в Червоному морі.

Фото: sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-