ПАР закликала Міжнародний суд ООН зобов'язати Ізраїль припинити операцію у секторі Гази

ПАР закликала Міжнародний суд ООН зобов'язати Ізраїль припинити операцію у секторі Гази

Укрінформ
У Міжнародному суді ООН в нідерландській Гаазі представник Південно-Африканської Республіки закликав суд зобов'язати Ізраїль припинити операцію у секторі Гази.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“ПАР звертається до Міжнародного суду ООН з проханням зобов'язати Ізраїль припинити військову операцію в секторі Гази. Це єдиний спосіб забезпечити гуманітарну відповідь та уникнути нових смертей та руйнувань”, - сказав під час свого виступу адвокат Воун Лоу, який представляє ПАР у Міжнародному суді ООН.

Читайте також: У Міжнародному суді ООН розпочалися слухання щодо дій Ізраїлю у Газі

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародному суді ООН розпочалися публічні слухання за позовом Південно-Африканської Республіки (ПАР) проти Ізраїлю щодо вчинення можливого геноциду проти палестинців у Газі. На слуханнях 11 січня представники ПАР викладають свою позицію, а Ізраїль представить свою 12 січня. Слухання присвячені запобіжним заходам, які інстанція має право вводити, щоб запобігти загостренню ситуації.

ПАР подала позов проти Ізраїлю про можливе порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього до Міжнародного суду ООН у Гаазі 29 грудня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-