У Сомалі бойовики «Аш-Шабаб» захопили гелікоптер ООН з пасажирами

У Сомалі бойовики «Аш-Шабаб» захопили гелікоптер ООН з пасажирами

Укрінформ
У Сомалі бойовики "Аш-Шабаб" захопили гелікоптер, який належить місії Організації Об'єднаних Націй, після того, як він приземлився на території, утримуваній озброєним угрупованням.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ. 

Зазначається, що гелікоптер приземлився поблизу села Гадун у регіоні Галгадуд через технічну несправність. Представник ООН в сомалійській столиці Могадішо підтвердив інцидент із захопленням "Аль-Джазірі".

Згідно з доповідною запискою, на борту було дев'ять пасажирів, включаючи військовослужбовців і стороннього підрядника. Шестеро з них були захоплені "Аш-Шабаб", кільком пасажирам вдалося втекти.

"Всі польоти ООН тимчасово призупинені в цьому районі до подальшого повідомлення", - зазначили в ООН.

Як повідомив агентству Reuters майор Хасан Алі, у гелікоптера виникла несправність невдовзі після вильоту з міста Беледуейне в центральній частині Сомалі.

"На борту перебували двоє сомалійців і кілька іноземців. Він також перевозив медикаменти і мав транспортувати поранених солдатів з регіону Гальгудуд", - сказав він.

Співробітник ООН, який побажав залишитися неназваним, повідомив, що гелікоптер належав Місії ООН з надання допомоги в Сомалі (UNSOM), а до складу екіпажу входили п'ять іноземців.

Читайте також: Армія Сомалі знищила три бази «Аш-Шабаб» і ліквідувала 27 бойовиків

Пов'язаний з Аль-Каїдою "Аш-Шабаб" веде повстанську боротьбу проти сомалійського уряду з 2006 року, намагаючись встановити своє правління, засноване на суворому тлумаченні ісламського шаріату.

Хоча з середини 2010-х років уряду вдалося витіснити бойовиків з кількох територій, "Аш-Шабаб" контролює значні території на півдні і в центрі Сомалі і продовжує нападати на цивільне населення та військові об'єкти.

Як повідомляв Укрінформ, Національна армія Сомалі (SNA) і регіональні сили штату Джубаленд ліквідували на півдні країни понад 70 бойовиків терористичного угруповання «Аш-Шабаб».

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-