У Фінляндії заблокували купівлю нерухомості росіянином

У Фінляндії заблокували купівлю нерухомості росіянином

Укрінформ
У Фінляндії завадили спробі придбання нерухомості покупцем, пов'язаним із Росією, в рамках протидії транзакціям, які можуть зашкодити нацбезпеці країни.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

У заяві уряду повідомляється, що міністр оборони Антті Хакканен заблокував продаж нерухомості в Іломансі, місті поблизу російського кордону, компанії, яка частково належить Росії.

Це рішення пояснюють тим, що використання майна може "зашкодити організації національної оборони, захисту територіальної цілісності та гарантуванню нацбезпеки", - йдеться в заяві.

Читайте також: Фінляндія залишить кордон із Росією закритим - ЗМІ

У Соткамо відмова щодо двох угод була обґрунтована тим, що покупець не надав вчасно всю інформацію, необхідну для купівлі-продажу.

У жовтні Фінляндія також заблокувала продаж трьох об'єктів нерухомості російським покупцям. Північна країна посилила контроль за такими угодами, надавши владі ширші повноваження зупиняти операції з нерухомістю з міркувань національної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Фінляндії планує ухвалити кілька законопроєктів, які зможуть заборонити росіянам укладати угоди з нерухомості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-