Іран розробив для Росії нову модель «Шахеда» - Sky News

Іран розробив для Росії нову модель «Шахеда» - Sky News

Укрінформ
Іран запропонував Росії нову модель дрона-камікадзе «Shahed-107» для війни Росії проти України, і Тегеран близький до передачі Москві ракет класу «земля-земля».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

За словами співрозмовника у сфері безпеки, декілька одиниць спеціально розробленого безпілотника, можливо, вже було запропоновано Росії в рамках угоди, вартість якої оцінюється в понад 2 мільйони доларів США.

Зазначається, що новий безпілотник «Shahed-107» належить до сімейства безпілотних літальних апаратів Shahed-101 з V-подібним «хвостом».

БПЛА довжиною близько 2,5 метрів і розмахом крил у три метри можна запускати з транспортного засобу.

Він може долати відстані до 1 500 км.

Передбачається, що дрон-камікадзе буде оснащений трансмітером для передачі відео. Такі розвідувальні можливості означають, що безпілотник можна використовувати для ідентифікації цілей на лінії фронту України для ураження іншими БПЛА або системами озброєння.

Джерело також стверджує, що іранські Сили безпеки провели випробування з росіянами на авіабазі в центральному Ірані, яка включала безпілотники «Shahed-107» і «Shahed-136».

Також співрозмовник додав, що Росія очікує незабаром отримати від Ірану високоточні ракетні комплекси класу «земля-земля». Це включає ракети з дальністю понад 300 км.

Читайте також: Війська РФ за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Як повідомляв Укрінформ, заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател заявив, що Іран залишається однією з головних опор для Росії у її війні, розв’язаній проти українського народу, і військове партнерство цих двох країн лише посилюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-