Війська РФ за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Війська РФ за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Війська Російської Федерації упродовж доби здійснили атаки на дев'ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 10 січня.

У Чернігівській області ворог стріляв із артилерії та мінометів по Новгород-Сіверському району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються. 

У Сумській області вночі росіяни здійснили чотири обстріли з мінометів прикордонних територій і населених пунктів. Обстрілів зазнали Середино-Будська, Есманьська, Свеська, Зноб-Новгородська громади.

Вчора протягом дня росіяни 21 раз обстріляли Сумщину. Зафіксовано 74 вибухи. Обстрілів зазнали Краснопільська, Білопільська, Миропільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська, Свеська громади. 

У Краснопільській громаді внаслідок атаки БПЛА пошкоджені будинок культури, приватні будинки, лінії електропередач. 

У небі над Сумщиною протиповітряна оборона знищила БПЛА типу Shahed. 

У Запорізькій області загарбники завдали 102 удари по 19 населених пунктах. 

43 безпілотники атакували Гуляйполе, Малу Токмачку, Новодарівку, Червоне, Гуляйпільське, Роботине, Новоандріївку, Полтавку, Левадне, Малинівку і П'ятихатки.

Читайте також: Сили оборони за добу ліквідували 800 російських загарбників

53 артобстріли прийшлися по території Залізничного, Роботиного, Новоданилівки, Левадного, Чарівного, Степового, Малих Щербаків, Кам'янського, П'ятихаток, Біленького, а також інших міст і сіл на лінії вогню. 

Надійшло 9 повідомлень про руйнування житлових будинків. 

У Дніпропетровській області ворог 12 разів атакував Нікопольський район з артилерії та дронів-камікадзе. У Нікополі, Марганецькій та Мирівській громадах пошкоджені приватні будинки, господарча споруда, лінії електропередач та газогін. 

Вночі одне із сіл Марганецької громади росіяни обстріляли з важкої артилерії. Загиблих і постраждалих немає. 

Вчора пізно ввечері ворог вдарив по Харкову. Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий центр. 

Протягом доби агресори завдали артилерійських ударів по більш як 17 населених пунктах Харківської області: Уди, Веселе, Слобожанське Харківського району, Вовчанськ, Мала Вовча Чугуївського району, Куп‘янськ, Іванівка Куп’янського району та інші. 

Авіаударів армія РФ завдала по Веселому, Петропавлівці, Іванівці, Табаївці, Піщаному, Берестовому Куп’янського району. 

Пошкоджені дроти, опора та лінія 10кВТ поруч із будинком у селі Слобожанське Харківського району. Також пошкоджені будівля селищної ради, вікна, дах, паркан, стіни та прилегле приміщення.

Читайте також: На фронті минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень

В Луганській області майже щодня загарбники влаштовують авіаційні нальоти на Серебрянський ліс та артобстріли Білогорівки. 

За добу ворог здійснив 132 обстріли Луганщини (випустив 548 снарядів). 

У Донецькій області під вогнем були Курахове, Авдіївка, Нью-Йорк, Гостре, Щербинівка, Орлівка, Новобахмутівка, Бердичі. 

Пошкоджені вісім житлових будинків. Двоє людей зазнали поранень.

У Миколаївській області артилерійські обстріли фіксувалися по населеному пункту Куцурубської громади. Постраждалих немає. 

По Херсонській області російські війська здійснили 74 обстріли (випустили 375 снарядів), з них по Херсону - 5 обстрілів (11 снарядів). 

Росіяни поцілили у райони 22 населених пунктів, об'єкти критичної інфраструктури у Херсоні та Херсонському районі, банківську установу, завод, навчальний заклад та адмінбудівлю в Херсоні. 

Війська РФ обстріляли один із населених пунктів Білозерської громади. Поранені 55-річна жінка та її 57-річний чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-