В Еквадорі триває безлад, невідомі перервали трансляцію державного телеканалу

В Еквадорі триває безлад, невідомі перервали трансляцію державного телеканалу

Укрінформ
В Еквадорі озброєні люди в капюшонах перервали пряму телевізійну трансляцію на державному телеканалі TC, що базується в найбільшому місті країни Гуаякілі.

Як передає Укрінформ з посиланням на CNN, із відео, поширених у в соцмережах, зрозуміло, що особи, котрі ввірвалися на телеканал, повалили персонал на підлогу, на задньому плані чути постріли й крики.

Пряма трансляція зараз відключена.

Зазначається, що спеціалізовані підрозділи поліції відреагували на надзвичайну ситуацію.

Як повідомлялося, країну сколихнув ряд вибухів, викрадення людей та заворушення у в'язницях, які сталися в понеділок через кілька годин після того, як президент Даніель Нобоа оголосив надзвичайний стан через втечу із в'язниці в Гуаякілі відомого ватажка злочинного угруповання Адольфо Масіаса Вільямара на прізвисько Фіто. Це угрупування, зокрема, підозрюють у вбивстві кандидата в президенти країни.

З моменту оголошення надзвичайного стану щонайменше сім поліцейських агентів були викрадені в трьох містах.

Під час одного з викрадень, коли було захоплено трьох агентів, в автомобілі з поліцейськими спрацював вибуховий.

В Есмеральдасі, на північному заході країни, було підпалено два автомобілі, один з яких спричинив пожежу на заправній станції.

У столиці Кіто поліція виявила згорілий автомобіль зі слідами газових балонів всередині. Жителі повідомили в соцмережах, що чули гучний вибух у цьому районі. Поліція також отримала повідомлення про вибух на пішохідному мосту за межами Кіто.

Про жертви, пов'язані з вибухами, не повідомляється.

Читайте також: В Еквадорі обрали нового президента

Правоохоронці були задіяні у більш як 20 надзвичайних ситуаціях протягом вечора й ночі з понеділка на вівторок у різних частинах країни.

За даними пенітенціарної служби Еквадору, в понеділок у різних в’язницях сталося щонайменше шість інцидентів, зокрема заворушення й затримання співробітників. Ситуація у в'язницях не контролюється.

Також повідомляється, що з в'язниці в Ріобамбі за останні кілька годин утік ще один ватажок злочинного угрупування Фабріціо Колон Піко. Разом із ним утекло ще 38 ув'язнених, 12 з яких були спіймані.

Пошуки Фіто тривають, для цього задіяно понад 3 тис. поліцейських і військовослужбовців.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-