Землетрус у Японії: кількість загиблих зросла до 180

Землетрус у Японії: кількість загиблих зросла до 180

Укрінформ
Кількість загиблих внаслідок потужного землетрусу в центральній японській префектурі Ісікава зросла до 180, ще понад 120 людей досі вважаються зниклими безвісти.

Про це з посиланням на останні дані місцевої влади повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Станом на ранок вівторка у найбільш постраждалому від підземних поштовхів регіоні Ното понад 3000 людей залишаються ізольованими, оскільки через масштабні руйнування рятувальники, попри всі їх зусилля, упродовж тижня фізично не можуть дістатись до них.

У деяких притулках, де перебувають постраждалі, повідомляється про складну ситуації з водою, продуктами харчування, медикаментами та іншими предметами першої необхідності.

На цьому тлі Міністерство сільського, лісового господарства та рибальства Японії попереджає про те, що катастрофа може мати тривалий вплив на рибну промисловість регіону, де внаслідок землетрусу перекинулись або затонули понад 120 рибальських човнів.

Метеорологічне агентство Японії попереджає, що люди не повинні втрачати пильність, навіть якщо минуло більше тижня після новорічного землетрусу магнітудою 7,6, оскільки протягом наступного місяця можливі нові підземні поштовхи з інтенсивністю понад п’ять балів за сейсмічної шкалою Японії від нуля до семи.

Читайте також: У Токіо сталася масштабна пожежа в будинку експрем’єра

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня потужний землетрус сколихнув Японію, призвівши до численних жертв та руйнувань на півострові Ното в центральній японській префектурі Ісікава. На атомній електростанції Shika повідомили про витікання мастила після землетрусу.

За попередніми підрахунками, страхове відшкодування за збитки, спричинені руйнівним землетрусом, може сягнути 6,4 мільярда доларів.

Фото: KYODO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-