Сеул підтвердив, що ХАМАС використовує проти Ізраїлю зброю з КНДР

Сеул підтвердив, що ХАМАС використовує проти Ізраїлю зброю з КНДР

Укрінформ
Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) у понеділок, 8 січня, підтвердила інформацію про використання терористичним угрупованням ХАМАС зброї з КНДР у війні проти Ізраїлю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Опублікувавши нову фотографію частини північнокорейського снаряду для РПГ, NIS підтвердила інформацію від «Голосу Америки» про те, що терористи ХАМАСу використовували РПГ F-7 виробництва Північної Кореї.

На фото в опублікованій минулої п’ятниці новині від «Голосу Америки» видно, що на запалі гранатомета F-7, який нібито використовував ХАМАС, була комбінація корейських символів і цифр, таких як «비저-7류» і «시8-». 80-53».

Відповідаючи на запитання про новину, у NIS відповіли, що її «оцінка така ж, як і в новині Голосу Америки».

Читайте також: Ізраїль заявив, що має докази розробки ХАМАСом крилатих ракет під керівництвом Ірану

«Запобіжник із корейськими ієрогліфами розташований у середній частині снаряду для F-7 північнокорейського виробництва», — повідомили в розвідувальному агентстві, надаючи фотографію гранатомета F-7 у розібраному вигляді.

У відомстві також додали, що «збирають детальні докази ймовірних поставок Північною Кореєю своєї зброї ХАМАСу, такі як обсяги торгівлі та терміни торгівлі зброєю».

Північна Корея відкинула припущення про те, що ХАМАС використовував північнокорейську зброю для нападів на Ізраїль, назвавши новину «безпідставною» і звинувативши Сполучені Штати у створенні фальшивих звинувачень проти Північної Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 р. ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав убивати й викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Під час семиденної перерви в бойових діях було звільнено близько сотні заручників, утримуваних ХАМАСом, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшено доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-