Блінкен заявив, що напади хуситів на кораблі в Червоному морі зашкодили понад 40 країнам

Блінкен заявив, що напади хуситів на кораблі в Червоному морі зашкодили понад 40 країнам

Укрінформ
Через напади хуситів на кораблі в Червоному морі п'ята частина глобальних перевезень морем була перенаправлена по інших маршрутах, ці атаки безпосередньо торкнулися громадян, вантажів, комерційних інтересів понад 40 країн.

Про це в ході візиту в Катар повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє власкор Укрінформу.

«Ці атаки (хуситів у Червоному морі - ред.) безпосередньо торкнулися громадян, вантажів, комерційних інтересів понад 40 країн. Вони порушили або перенаправили майже 20% глобальних перевезень. Понад десяток судноплавних компаній змушені були змінити маршрути тисяч суден навколо мису Доброї Надії», - повідомив Блінкен.

За його словами, такі зміни ведуть до того, що доставка товарів займає більше часу, збільшується їхня вартість, яка перекладається на споживачів у всьому світі.

«Таким чином, ці атаки хуситів завдають шкоди людям у всьому світі. Найбільше - найбіднішим і найуразливішим верствам населення, в тому числі в Ємені, в тому числі в Газі. Ось чому Сполучені Штати розпочали операцію «Охоронець процвітання» разом із понад 20 країнами, щоб захистити безпеку комерційного судноплавства через Червоне море. Саме тому понад дюжина країн чітко дали зрозуміти, що хусити будуть притягнуті до відповідальності за майбутні напади», - сказав Блінкен.

Читайте також: Британія пригрозила хуситам наслідками за атаки на кораблі у Червоному морі

Держсекретар США наголосив, що США продовжуватиме захищати морську безпеку в регіоні в рамках загальних зусиль зі стримування та запобігання подальшим регіональним конфліктам.

Як повідомляв Укрінформ, очільник Держдепу США у четвер вирушив у турне до Європи та на Близький Схід, під час якого має відвідати вісім країн. У Туреччині Ентоні Блінкен говорив про ситуацію в Газі, вступ Швеції до НАТО та «зерновий коридор».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-