Міністр закордонних справ Італії закликав створити армію Євросоюзу

Міністр закордонних справ Італії закликав створити армію Євросоюзу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні виступив за створення об’єднаної армії Європейського Союзу, яка могла б відігравати роль у підтримці миру і запобіганні конфліктам.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це Таяні заявив у інтерв'ю італійській газеті La Stampa.

"Якщо ми хочемо бути миротворцями у світі, нам потрібна європейська армія. І це – фундаментальна передумова для того, щоб мати ефективну європейську зовнішню політику", - сказав Таяні.

За його словами, тісніша європейська співпраця у сфері оборони є пріоритетом для очолюваної ним партії Forza Italia.

"У світі з такими потужними гравцями, як США, Китай, Індія, Росія – з кризами від Близького Сходу до Індо-Тихоокеанського регіону – громадяни Італії, Німеччини, Франції чи Словенії можуть бути захищені лише тим, що вже існує, а саме Європейським Союзом", - додав італійський міністр.

Таяні також заявив, що ЄС має впорядкувати своє керівництво і мати єдиного президента, а не нинішню структуру, яка складається з президента Європейської ради та президента Європейської комісії.

Читайте також: Канада й Італія обговорили допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, раніше Північноатлантичний альянс попередив країни-члени, що надмірна бюрократія заважає пересуванню військ Європою, і ця проблема може призвести до значних затримок у разі виникнення конфлікту з Росією.

Фото: European External Action Service Follow/Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-