Північна Корея обіцяє військовий удар у відповідь на «будь-яку провокацію»

Північна Корея обіцяє військовий удар у відповідь на «будь-яку провокацію»

Укрінформ
Кім Йо Чен, сестра і ключова союзниця лідера Кім Чен Ина, заявила у неділю, що Північна Корея негайно завдасть військового удару у відповідь на будь-яку провокацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Я ще раз пояснюю, що запобіжник спускового гачка Корейської народної армії (КНА) вже був зсунутий. Як вже було заявлено, КНА завдасть негайного військового удару, якщо ворог вдасться навіть до незначної провокації», – сказала Кім Йо Чен північнокорейському агентству KCNA.

Згідно з інформацією Південної Кореї, у неділю Північна Корея знову випустила близько 90 снарядів. Водночас армія КНДР заявила, що не становить загрози для Південної Кореї, оскільки стрілянина проводиться паралельно спільного кордону.

Читайте також: Схожі на ракети з парадів у КНДР: прокуратура показала, чим росіяни вдарили по Харкову 2 січня

Як повідомляв Укрінформ, армія КНДР вже третій день поспіль веде обстріл берегової лінії в районі островів на кордоні з Південною Кореєю.

Раніше у п’ятницю КНДР випустила близько 200 артилерійських снарядів поблизу двох південнокорейських західних прикордонних островів Йонпхен та Пенгньон, що спонукало мешканців островів шукати безпечного притулку, а південнокорейські військові у відповідь провели там навчання з бойовими стрільбами. У суботу, 6 січня, Пхеньян випустив ще 60 артилерійських снарядів поблизу кордону з Південною Кореєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-