Регіони Іспанії повертають масковий режим через спалахи COVID-19 та грипу

Регіони Іспанії повертають масковий режим через спалахи COVID-19 та грипу

Укрінформ
Після зростання кількості випадків грипу та COVID-19 у святковий сезон декілька регіонів Іспанії оголосили про відновлення правил, які зобов’язують носити захисні маски в медичних закладах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що від 26 грудня до 1 січня в регіоні Валенсія рівень респіраторних інфекцій сягнув 1501 випадку на 100 000 жителів. За цим показником регіон поступається тільки Кастилії-Ла-Манчі.

Керівники сфери охорони здоров’я Валенсії наголосили на необхідності носити маски для людей із симптомами цих захворювань, а також медичних працівників.

Сусідня Каталонія також зобов’язала використовувати маски в медичних центрах. Влада Арагону, що на півночі країни, видала таку саму інструкцію, до того ж рекомендувавши громадянам носити маски в усіх громадських місцях, особливо в замкнутих просторах.

У Мурсії на південно-східному узбережжі Іспанії також запровадила вимогу щодо носіння масок. Своєю чергою в Галісії на північному заході обмежилися відповідною рекомендацією.

Читайте також: На грип, ГРВІ та COVID-19 вже перехворіли 1,9 мільйона українців

Іспанія була однією з останніх європейських країн, яка скасувала обмеження після пандемії COVID-19: у громадському транспорті масковий режим зберігався до лютого минулого року, а в медичних центрах і аптеках – до липня.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ВООЗ, від 20 листопада до 17 грудня 2023 року, кількість нових випадків інфікування коронавірусом у світі зросла на 52% у порівняно з попереднім 28-денним періодом, коли було зареєстровано понад 850 тис. нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-