В Ізраїлі окреслили плани наступного етапу війни в Газі

В Ізраїлі окреслили плани наступного етапу війни в Газі

Укрінформ
Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант у четвер окреслив плани щодо наступного етапу війни у секторі Гази. Вони включають більш цілеспрямований підхід у північній частині анклаву та продовження переслідування лідерів ХАМАСу на півдні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«У північному регіоні сектору Гази ми перейдемо до нового бойового підходу відповідно до військових досягнень на землі», – йдеться у заяві офісу Галланта.

За словами очільника ізраїльського оборонного відомства, майбутні військові операції включатимуть рейди, знищення тунелів, повітряні й наземні удари та операції сил спецпризначення.

На півдні анклаву, де проживає більша частина 2,3-мільйонного населення Гази, продовжуватимуть спроби знищити лідерів угруповання ХАМАС та врятувати ізраїльських заручників.

«Це триватиме стільки, скільки буде вважатися необхідним», – йдеться у заяві.

За словами Галланта, після завершення війни ХАМАС більше не контролюватиме Газу, а Ізраїль залишить за собою оперативну свободу дій. Проте він зазначив, що ізраїльської цивільної присутності там не буде, а за анклав відповідатимуть палестинські органи.

«Мешканці Гази – палестинці, тому керувати будуть палестинські органи за умови, що не буде жодних ворожих дій чи загроз проти Держави Ізраїль», – наголосив міністр.

Читайте також: Ізраїльська армія знищила у тунелях Гази підпільний завод ХАМАС із виробництва зброї

Як повідомлялося, 1 січня Армія Ізраїлю заявила, що починає виведення п'яти бригад із зони бойових дій у секторі Гази, оскільки військові досягли вже більшого контролю у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-