Кім Чен Ин наказав збільшити виробництво мобільних пускових установок для балістичних ракет

Кім Чен Ин наказав збільшити виробництво мобільних пускових установок для балістичних ракет

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав завод із виробництва мобільних пускових установок (ПУ) для міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) і розпорядився розширити потужності підприємства та збільшити випуск нових ПУ.

Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«Враховуючи нинішню складну ситуацію, яка вимагає більшої готовності країни до військового протистояння з ворогом, Кім розпорядився вжити заходів для розширення потужностей із виробництва великих транспортних пускових установок і поставив завдання, які завод має виконати», – йдеться в повідомленні KCNA.

Як зазначається, Кім наголосив на необхідності збільшення виробництва різних типів ПУ для тактичної і стратегічної зброї та окреслив найближчі й довгострокові плани їх виробництва.

Yonhap зауважує, що на опублікованих KCNA фото показані ПУ для твердопаливних міжконтинентальних ракет Hwasong-18 і МБР на рідкому паливі Hwasong-17.

Читайте також: КНДР провела артилерійські стрільби біля кордону з Південною Кореєю

Під час візиту Кіма на завод його супроводжувала донька Джуае, яку північнокорейські ЗМІ називають «шановною донькою», подібно до титулу її батька «шановний товариш».

У розвідувальному агентстві Південної Кореї у четвер вперше заявили, що Джуае, з високою імовірністю, може стати наступником Кім Чен Ина на чолі лідера КНДР.

Джуае, яка народилась у 2013 році, вперше з’явилась на публіці 18 листопада 2022-го, коли батько привів її на місце запуску МБР Hwasong-17, і відтоді загалом 23 рази була присутньою разом із Кімом на публічних заходах, 20 із яких були військовими подіями.

Минулого року КНДР провела п’ять випробувань МБР, із яких тричі запускала свою нову твердопаливну ракету Hwasong-18.

Читайте також: Південна Корея провела навчання неподалік кордону з КНДР

Як повідомляв Укрінформ, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі у четвер заявив, що під час останніх ракетних обстрілів України Росія застосувала принаймні кілька балістичних ракет, отриманих від Північної Кореї в обхід міжнародних обмежень.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-