Китай заявив, що прагне стабільних і міцних відносин зі США

Китай заявив, що прагне стабільних і міцних відносин зі США

Укрінформ
Китай прагне розвивати стабільні й міцні відносини зі США та спільно з ними працювати для ефективного врегулювання двосторонніх розбіжностей, розвитку взаємовигідного співробітництва та сприяння глобальному миру.

Про це йдеться в заяві МЗС КНР з нагоди 45-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами, передає Укрінформ.

У дипвідомстві зазначили, що за 45 років китайсько-американських відносин, які пройшли багато випробувань, двостороння торгівля зросла з менш ніж $2,5 мільярда у 1979 році до майже $760 млрд у 2022 році, двосторонні інвестиції зросли з майже нуля до понад $260 млрд, створено понад 280 пар побратимських провінцій, штатів і міст.

«Історія показує, що здорове зростання китайсько-американських відносин не тільки сприяє благу обох народів, але й дозволяє підтримувати світовий мир, стабільність та розвиток», - ідеться в заяві.

В ній підкреслюється, що політика Китаю по відношенню до Сполучених Штатів, є послідовною, чіткою і ґрунтується на взаємній повазі, мирному співіснуванні та взаємовигідній співпраці, а успіх однієї країни є можливістю для іншої досягти процвітання.

Читайте також: Сі Цзіньпін на зустрічі з китайськими послами закликав створити «дипломатичну залізну армію»

«Китай налаштований на стабільні, міцні та стійкі відносини зі Сполученими Штатами і готовий співпрацювати зі США для ефективного врегулювання розбіжностей, розвитку взаємовигідного співробітництва та спрямування відносини у правильному напрямку на користь обох країн і світу в цілому», - заявили в дипвідомстві.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Китаю Сі Цзіньпін у вітальному листі з нагоди 45-ї річниці встановлення дипвідносин між КНР і США заявив про готовність працювати спільно з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом над розвитком китайсько-американських відносин.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-