Південна Корея висловила Японії протест - вказали спірні острови в попередженні про цунамі

Південна Корея висловила Японії протест - вказали спірні острови в попередженні про цунамі

Укрінформ
Південна Корея висловила протест Японії через включення островів Токто (Dokdo) в західній частині Японського моря, якими управляє Корея, в попередження про цунамі, видане після потужного землетрусу 1 січня.

Про це з посиланням на речника корейського Міністерства закордонних справ Лім Су Сука повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

У повідомленні йдеться, що на карті з попередженням про цунамі на вебсайті Японського метеорологічного агентства скелясті острівці Токто виділені жовтим кольором разом з іншими регіонами на західному узбережжі Японії, яких стосується це попередження.

«Наш уряд дипломатичними каналами висловив рішучий протест Японії і вимагає від Токіо вжити заходів та скоригувати свої дії», - сказав Лім.

За його словами, Південна Корея продовжуватиме суворо відповідати на необґрунтовані територіальні претензії Японії і жодних територіальних суперечок стосовно Токто не існує.

«Токто є невід’ємною частиною корейської території історично, географічно та згідно з міжнародним правом», - наголосив речник.

Водночас, зазначає Yonhap, корейське дипвідомство не викликало жодного японського дипломата для вручення протесту, вочевидь, щоб уникнути зайвого нагнітання ситуації.

Читайте також: У Японії кількість жертв потужного землетрусу зросла до 48

Токто, група невеликих островів, розташованих ближче до Південної Кореї, довгий час була проблемою у відносинах між двома країнами, які оспорюють суверенітет над ними. Після завершення Другої світової війни островами управляє Південна Корея, яка тримає на них невеликий загін поліції.

Як повідомляв Укрінформ, потужний землетрус у Японії 1 січня спровокував незначні цунамі у Японському морі біля східного узбережжя південнокорейської провінції Канвон.

За даними корейської влади, жертв цунамі в Південній Кореї немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-