Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 30 людей

Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 30 людей

Фото, відео
Укрінформ
В Японії кількість жертв потужного землетрусу, який на Новий рік охопив півострів Ното та прилеглі райони префектури Ісікава у центрі країни, зросла до щонайменше 30 людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє KBS.

«Японська влада повідомляє, що щонайменше 30 людей загинули внаслідок землетрусу магнітудою 7,6, який стався у префектурі Ісікава в Японії у понеділок», - йдеться у повідомленні.

Потужний землетрус призвів до зсувів та обвалу кількох будівель, навіть спровокувавши масштабну пожежу в популярному туристичному районі.

Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 30 людей / Фото: Kyodo

Про найбільшу кількість загиблих повідомило місто Вадзіма, де пожежа спалахнула відразу після землетрусу та знищила 200 будівель.

Читайте також: Байден запропонував допомогу Японії після руйнівного землетрусу

Місцева влада офіційно не оголосила кількість поранених, але 33 людини були доставлені до лікарні міста Нанао у понеділок.

Близько 32 тисяч мешканців префектур Ісікава та Тояма були переміщені та розміщені в евакуаційних центрах.

Станом на 11:00 у префектурі Ісікава також було припинено електропостачання для понад 32 тисяч домогосподарств, а в префектурі Ніігата відключено електроенергію в сотнях домогосподарств.

Читайте також: У Японії закликали людей евакуюватися після землетрусу

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у префектурі Ісікава в центральній частині Японії стався потужний землетрус. Місцева влада оголосила про серйозну загрозу цунамі.

Руйнувань зазнала інфраструктура префектури, повідомляється про збої мобільного та інтернет-зв’язку. Авіакомпанії були змушені скасувати польоти в цьому регіоні.

Востаннє землетрус такої сили був зафіксований у 2018 році на острові Хоккайдо, другому за величиною острові Японського архіпелагу, що розташований у його північній частині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-