У Південній Кореї напали з ножем на лідера опозиції

У Південній Кореї напали з ножем на лідера опозиції

Фото
Укрінформ
У Південній Кореї у вівторок вранці невідомий напав на лідера головної опозиційної Демократичної партії (ДП) Лі Чже Мена і завдав ножового поранення у шию.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ. 

Інцидент трапився під час огляду Лі будівельного майданчика нового аеропорту на острові Гадеок у південно-східному портовому місті Пусан.

За розповідями очевидців, чоловік 60-70 років підійшов до політика під виглядом прихильника, просячи автограф серед натовпу прихильників і репортерів, а наблизившись завдав удару ножем довжиною приблизно 20-30 сантиметрів у ліву частину шиї.

Правоохоронці затримали нападника на місці події та вивезли до поліцейської дільниці. За їх словами, при затриманні чоловік відмовився надати інформацію про себе та мотиви нападу.

Лі негайно доставили до лікарні Національного університету Пусана. Він був при свідомості та отримав екстрену медичну допомогу.

Після цього політика гелікоптером доставили до Сеульського національного університету для проведення операції.

ДП засудила напад на свого лідера, кваліфікувавши його як терористський акт і загрозу демократії.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль висловив глибоку стурбованість безпекою Лі та наказав поліції і відповідним органам якнайшвидше встановити обставини нападу.

Розслідування проводить спеціальна слідча група. 

Як повідомляв Укрінформ, влада Сеула має намір встановити камери відеоспостереження зі штучним інтелектом у громадських парках і вздовж пішохідних маршрутів.

Фото: KOREA EXPOSÉ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-