Уряд Ізраїлю схвалив призначення нового глави МЗС

Уряд Ізраїлю схвалив призначення нового глави МЗС

Укрінформ
Ізраїльський уряд у неділю, 31 грудня, схвалив призначення Ісраеля Каца на посаду міністра закордонних справ.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву уряду Ізраїлю, передає Укрінформ.

Передбачається, що чинний глава МЗС Елі Коен обійме посаду міністра енергетики, яку зараз обіймає Кац.

Кадрові зміни тепер має затвердити парламент Ізраїлю.

Крім того, ізраїльський уряд проголосував за проведення муніципальних виборів у лютому.

«Зазвичай ми не проводимо вибори під час війни, але ці вибори були призначені заздалегідь», – заявили в офісі прем’єр-міністра Ізраїлю, додавши, що вибори вже раз переносилися.

Видання Times of Israel зазначає, що Кабінет міністрів одностайно проголосував за перенесення загальнонаціональних муніципальних виборів на 27 лютого 2024 року. Раніше вони були перенесені із 31 жовтня на кінець січня через початок бойових дій між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС.

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу пояснив, що вибори були перенесені на лютий, щоб до них могло долучится якомога більше резервістів, які зараз беруть участь у військовій кампанії у секторі Гази.

Як повідомлялося, голосування за зміну глави МЗС Ізраїлю згідно з домовленостями, досягнутими торік перед формуванням кабінету, були заплановані на 31 грудня.

Читайте також: Нетаньягу заявив, що війна у секторі Гази триватиме «багато місяців»

Очікується, що міністри поміняються кріслами вже 1 січня. При цьому вони залишаться членами кабінету безпеки в умовах війни Ізраїлю проти ХАМАС. 

Через два роки Кац і Коен знову поміняються місцями і протягом 2026-го - останнього року повноважень уряду – працюватимуть на попередніх посадах.

У жовтні парламент Ізраїлю переніс проведення муніципальних виборів з 31 жовтня на 30 січня. Згідно з законом, якщо обставини унеможливлять проведення виборів у нову дату, вони будуть автоматично перенесені на 27 лютого.

Фото: Х/ISRAEL_KATZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-